Oorlogsdreiging

Dit artikel is verplaatst naar onze nieuwe website.
This article has been moved to our new website:
Oorlogsdreiging

5 gedachtes over “Oorlogsdreiging

  1. Je kunt je pijlen richten op het Westen of de VS, maar naar mijn mening is het vooralsnog vooral Poetin-Rusland dat met vuur speelt en het hele oorlogsverhaal voedt. Door eerst de Krim in te pikken en aansluitend de zogenaamde ‘separatisten’ te steunen in het oosten van de Oekraïne. Dat dat enorme schoften zijn, staat inmiddels wel vast, lijkt me. Ze ontwrichten de hele regio daar en toch blijft Poetin ze steunen.

    Er zijn overigens oorlogen gestart om minder dan het neerschieten van een compleet verkeersvliegtuig. Maar hopelijk komt het zover niet. Ik verwacht van niet eigenlijk. Er is geen partij die daadwerkelijk belang heeft bij een oorlog. Zelfs Poetin niet, die naar het zich laat aanzien het liefst in de luwte zijn gang gaat om oude Sovjet-tijden te laten herleven. De annexatie van de Krim was in dat licht een geslaagde eerste exercitie.

    En zo zien we aan de insteek van je artikel versus mijn reactie hoe enorm verschillend een persoonlijke duiding van ‘de toestand in de wereld’ kan zijn. Lang leve de diversiteit.

  2. Het zal wel genoegzaam bekend zijn dat de dollar vaker in de geschiedenis is gered door het voeren van oorlog. En opnieuw zijn de Amerikanen met vuur aan het spelen. En opnieuw in ons bos. Ik ben geen zwarkijker maar denk -net als veel Duitse economen- dat de VS wel degelijk op een echte oorlog tussen de EU en Rusland aansturen.

    Vietnam, Irak, Lybië, Afghanistan, Oekraïne, Al Quaida, Bin Laden, ISIS, GAZA-strook….

    We zijn nooit meer zonder oorlog geweest. De vrede bezwijkt al gauw aan haar grootste kwaal: je kunt aan oorlog veel meer verdienen. Er is altijd een lachende derde!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s